Обележен дан Удружења ратних војних инвалида општине Лазаревац

Полагањем венаца и парастосом који је служен код Споменика страдалим борцима са територије општине Лазаревац у ратовима 1990-1999. године, Удружење ратних војних инвалида општине Лазаревац обележило је свој дан.

Венце на споменик страдалим Лазаревчанима положили су представници Удружења РВИ општине Лазаревац, чланови Већа ГО Лазаревац Ненад Бачанац и Зоран Живановић, родитељи, родбина и пријатељи тринаест бораца са територије наше општине, чија су имена уписана на спомен-плочи.

Након свечаности у изјави за медије председник лазаревачког Удружења РВИ Влада Милосављевић истакао је да је основна мисија удружења рад на томе да се жртва бораца са територије општине Лазаревац, који су за слободу Србије дали и оно највредније, никада не заборави. Овом приликом Милосављевић се захвалио општини Лазаревац и свим институцијама и грађанима који пружају помоћ удружењу у његовом раду.

У културно-уметничком делу данашњег програма обележавања Дана Удружења РВИ општине Лазаревац учествовали су чланови Удружења „Прела и посела“.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *