Обележен Дан примирја у Првом светском рату (ВИДЕО)

Поводом обележавања 11. новембра, Дана примирја у Првом светском рату, данас су представници ГО Лазаревац положили венце на Споменик српском ратнику испред Библиотеке „Димитрије Туцовић“. Поред делегације општине, венце су положили и чланови Организације резервних војних старешина из Лазаревца.

На данашњи дан у Француској потписан је споразум о примирју у Првом светском рату, а овим чином полагања венаца одата је почаст српским ратницима који су погинули, рекао је председник општине Лазаревац Бојан Стевић који је венац положио заједно са замеником председника Скупштине Жељком Павловићем.

Реч је о највећој победи српског народа у модерној историји, а најважније од свега је да се сећамо наших предака и да ценимо то што су они учинили, истакао је Бранислав Аночић, председник Организације резервних војних старешина ГО Лазаревац.

Заједно са Аночићем венац са поруком „Нека је вечна слава српском ратнику – победнику у Великом рату“ положили су др Милорад Ђоковић и Миломир Станковић, чланови ОРВС.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *