Oбележен 11. новембар Дан примирја у Првом светском рату у Лазаревцу (ВИДЕО Пруга ТВ)

Полагањем венца на Споменик српском ратнику, на територији ГО Лазаревац данас је обележен 11. новембар Дан примирја у Првом светском рату. 

Испред ГО Лазаревац венац су положили председник Скупштине ГО Лазаревац Бојан Синђелић и чланови Већа Јована Давидовац и Никола Маринковић.

“Ми се данас у миру на овај начин сећамо наших предака, да се њихова жртва не заборави и да се на један адекватан начин трудимо да се један такав рат више никада не догоди”, рекао је председник Скупштине ГО Лазаревац Бојан Синђелић и додао да и данас када у Европи букти још један рат ми морамо да водимо једну мирнодопску политику да Срби више никада не страдају као што се то догодило у оба Светска рата.

Ми данас једном одговорном политиком, какву наш државни врх води се трудимо да останемо са стране, да не учествујемо у таквим ратовима више и да се неким другим средствима боримо да живимо боље, да живимо напредније у миру. Да наша деца никада не доживе оно што су наши дедови и прадедови доживели, закључио је Синђелић.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *