Ново санитетско возило и ЕКГ апарат за Специјалну болницу за ендемску нефропатију

Ново санитетско возило данас је стигло у Специјалну болницу за ендемску нефропатију у Лазаревцу, а кључеве директору болнице уручили су председник општине Лазаревац Бојан Стевић, заменик председника општине Томислав Рикановић и председник Скупштине ГО Лазаревац Бојан Синђелић.

У набавци овог возила учествовала је општина Лазаревац са 90 процената, а такође у пуном износу набављен је и нови ЕКГ апарат. Пацијенти ће убудуће имати квалитетнији, удобнији и бржи превоз, истакао је директор Специјалне болнице за ендемску нефропатију прим. др Миодраг Милић и додао да ће нови дванаестоканални ЕКГ апарат знатно побољшати дијагностику.

План је да се у буџету за 2021. годину определе средства како би се побољшали здравствене установе на територији општине Лазаревац, али и да се део некадашњег породилишта уступи пацијентима Специјалне болнице за ендемску нефропатију, рекао је Стевић. Он је додао да ће ЈПКП Лазаревац убудуће уређивати двориште болнице, као и двориште Дома здравља „Др Ђорђе Ковачевић“, али и да ће, у зависности од расположивих новчаних средстава, бити реконструисан и један број издвојених амбуланти.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *