Нови конкурс „Покренимо нашу децу“

Учитељи и одељења од 1. до 4. разреда свих основних школа у Србији до 4. новембра могу да се пријаве на нови конкурс у оквиру програма „Покренимо нашу децу“.

Конкурс „Покренимо нашу децу“ организује се у оквиру истоименог програма којим бренд Aqua Viva компаније Књаз Милош и Министарство просвете, науке и технолошког развоја, у сарадњи са Српским савезом професора физичког васпитања и спорта, уводе додатну свакодневну петнаестоминутну физичку активност у основне школе у Србији. Основни циљ програма је промоција здравља и физичке активности, а у сврху превенције и корекције деформитета изазваних неактивним и седентарним начином живота код деце.

Aqua Viva је и ове године припремила вредне награде у виду нових и садржајних пакета реквизита за физичку активност за 36 одељења широм земље. Три првопласирана одељења, осим пакета подстицајних реквизита за вежбање, освојиће и седмодневну рекреативну наставу, дводневни и једнодневни излет за све ученике одељења, као и ваучере за путовања за учитеље.

Заинтересовани учитељи више информација и пријавни формулар могу да пронађу на сајту бренда Aqua Viva. Резултати конкурса и проглашење победника биће на дан школске славе, 27. јануара 2020. године.

Победници претходног конкурса „Покренимо нашу децу“ проглашени су у јануару ове године. Стручни жири одабрао је 36 победничких одељења, која су награђена садржајним пакетом корисних и занимљивих реквизита за вежбање. Додатно, шампиони конкурса, ученици одељења III-2 ОШ „Милоје Закић” из Куршумлије провели су седам дана на рекреативној настави на Дивчибарама. Друго и треће место заузели су ученици одељења I-1 ОШ „Кнез Лазар” из Лазаревца и I-3 ОШ „Иво Андрић” из Београда и тиме освојили дводневни излет на Дивчибарама, односно једнодневни излет на Руднику. Светлана Станковић, Зорица Ивковић и Александра Ивезић, учитељице одељења која су се издвојила редовном и креативном применом вежби из програма, освојиле су и ваучере за сопствена путовања.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *