Никола Дамјановић први међу једнакима у надметању за Часни крст

Ове године учествовала су 24 такмичара, а титулу најбољег међу једнакима и Часни крст у трајно власништво понео је двадесетчетворогодишњи Никола Дамјановић из Зеока.

Присутне је поздравио и манифестацију отворио заменик председника ГО Лазаревац Бојан Стевић који је  пожелео  успех пливачима, изразивши при том задовољство што се број учесника из године у годину повећава.

„ГО Лазаревац и ове године се потрудила да све учеснике обрадује пригодним поклонима, а најспретнијем учеснику, који први преплива раздаљину од 33 метра, Часни крст ће остати у трајном власништву”, подсетио је Стевић.

Организацију манифестације поред ГО Лазаревац помогли су и Спортско – рекреативни центар   „Колубара“, Дом здравља „Др Ђорђе Ковачевић“,  Центар за културу, Пулс театар,  ТО Лазаревац, полицијска станица, ронилачки клуб „Црни бисери“ и ресторан „Том и Џери“.

Молебан је служило свештенство храма Светог Великомученика Димитрија у Лазаревцу за све присутне, али пре свега за  такмичаре Дамјановић Николу, Лазаревић Николу, Мартиновић Небојшу, Милановић Бојана, Ђурић Бранка, Шапић Бојана,  Тарић Славка, Жујовић Владимира, Врховац Георгија, Томанић Милоша, Ракић Жељка,  Радета Стефана,  Глишовић Милана,  Матић Бранка, Томић Милоша, Пауновић Стефана, Рајић Мирослава,  Николић Лазара, Куљанин Милана, Илић Далибора,  Ивановић Предрага али и за најстаријег учесника Вукић Драгана из Лазаревца рођеног 1945. године и најмлађег међу пливачима Поповић Давида , шеснаестогодишњака из  Барзиловице.

„Било је тешко данас и желео бих да честитам свим учесницима, рекао је победник трке за Часни крст“, Никола Дамјановић.

„Ово је моје прво учешће и драго ми је што сам стигао први. Раније сам тренирао пливање, а сада радим као тренер у пливачком клубу . Сигурно ћу се пријавити и следеће године“, истакао је он.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *