Након 10 година Гимназија Лазаревац има представника на државном такмичењу из математике (ВИДЕО)

Почетак другог полугодишта у Гимназији у Лазаревцу обележили су успеси њених ђака који су на општинском такмичењу из српског језика, математике, физике, историје и географије показали изузетно знање које им је обезбедило пласман на окружно такмичење.

Након десет година Гимназија у Лазаревцу поново има представника на државном тамичењу из математике, захваљујући добрим резултатима које је постигао Душан Грабовић, ученик четвртог разреда природно-математичког смера уз помоћ професорке Душанке Бјековић.

Пласман на окружно такмичење из српског језика је изборила Јана Петровић. С обзиром на то да је ученица другог разреда природно-математичког смера, она је, како каже, лекције морала да учи унапред и у томе јој је помогла професорка Катарина Рајшић.

Ученик Василије Радовановић остварио је одличне резултате из чак три области, где се пласирао на градско такмичење – на општинском такмичењу из историје заузео је прво место, на географији је био други, док је на такмичењу из књижевности заузео треће место.

Ученик трећег разреда природно-математичког смера Душан Влајић представља Гимназију у Лазаревцу на окружном такмичењу из физике, а Вања Неђић, ученица другог разреда, пласирала на окружни ниво такмичења из географије.

На Школском првенству Београда у каратеу Кристина Гајић освојила је друго место у борбама, док је Александар Стојановић освојио бронзану медаљу. Обоје су се пласирали на Првенство Србије.

Више погледајте у видео прилогу који следи.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *