Најзаслужнијим Лазаревчанима уручене Видовданске награде

И ове године општина Лазаревац, свечаним програмом и уручењем Видовданских награда најзаслужнијим суграђанима, обележила је Дан општине – Видовадан, у великој сали Центра за културу Лазаревац.

Присутнима се најпре обратио председник општине Бојан Стевић, који је поред честитке упућене грађанима поводом Видовдана и добитноицима награда, најавио и бројне пројекте који ће бити реализовани на територији општине Лазаревац до краја ове године. Између осталог, реч је о новој велетржници, подземној гаражи испред општине, услужном центру у згради “старе општине”, решавању питања водоснабдевања и канализационе мреже у делу општине и.т.д.

На свечаности су додељене традиционалне награде Градске општине Лазаревац заслужним грађанима и најталентованијим, вишеструко награђиваним ученицима. 

Награда из области противпожарне заштите припала је Милошу Живановићу из Барзиловице, командиру Ватрогасно – спасилачке јединице Лазаревац за пожртвованост и професионалност у акцијама спашавања људских живота и материјалних добара у пожарима и приликом временских непогода. Награду за стваралаштво младих добили су Андреја Белић, ученик Гимназије у Лазаревцу, Нађа Лазаревић, ученица Техничке школе „Колубара“ Лазаревац и Александра Спасојевић, ученица Гимназије у Лазаревцу.

Видовданска награда општине Лазаревац ове године припала је Културно-уметничком друштву „Диша Ђурђевић“ из Вреоца за  очување  и развој културно-уметничке баштине колубарског краја и културних традиција народа и народности, те подстицање изворног народног стваралаштва и неговање уметничких и културних вредности.

Овом приликом председник ГО Лазаревац Бојан Стевић посебне плакете захвалности уручио је и академском вајару из Лазаревца Душану Рајшићу за огроман допринос из области ликовне културе и хуманитарног рада са децом и особама са посебним потребама и професору Техничке школе „Колубара“ из Лазаревца Ивану Гајићу за допринос из области образовања у едукацији ученика из области машинства и обраде метала.Треба истаћи да је Дан општине Лазаревац својим присуством увеличала и делегација општине Валандово из Северне Македоније, на челу са градоначелником Пером Костадиновим.

Свечана седница скупштине ГО Лазаревац завршена је пригодним културно уметничким програмом уз учешће глумаца Пулс театра и ученика и професора Музичке школе „Марко Тајчевић“ из Лазаревца.

ВИДЕО: Додела Видовданских награда у Лазаревцу 2023

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *