На 11. Фестивалу српских вина најављен рекордан број излагача

Представници општине Лазаревац обишли су винарију „Зорча“ у Петки, најављујући 11. Фестивал српских вина који ће бити одржан у великој хали СРЦ „Колубара“ у Лазаревцу у суботу, 9. новембра. Фестивал ће за посетиоце бити отворен од 10 до 20 часова, док је свечано отварање предвиђено за 14 сати.

Власник винарије „Зорча“ Зоран Јовановић истиче да винарија константно ради на квалитету и проширењу винограда, као и да су ове године премашили циљеве које су себи поставили, док из винарије „Милојевић“ наглашавају да ће у продаји бити нови Вранац из 2017. године

Председник Савета за пољопривреду општине Лазаревац Александар Ракић рекао је да је на фестивалу пријављен рекордан број излагача – 75 излагача вина и седам излагача сирева и сухомеснатих производа. Такође, биће оганизоване и радионице. Еписком шумадијски господин Јован и ове године биће почасни гост.

Сви посетиоци имаће прилику да пробају и купе вина из целе Србије, међу којима и неке од производа са лазаревачке општине: „Carpe Diem“ – Зеоке, „Подрум Милојевић“ – Зеоке, „Подрум Милојаш“ – Зеоке, „СРЖ“ – Лазаревац, „Зорча“ – Лазаревац, „Димитријевић“ – Лазаревац, „Земља Живих“ – Брајковац, „Милан Степановић“ – Лазаревац и друге.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *