МЗ Дрен добила нови објекат Дома културе

Мештани МЗ Дрен након више од осам година, када су велики снежни наноси урушили Дом културе, добили су нови објекат у коме ће се убудуће организовати културни догађаји.

Нови објекат Дома културе свечано су отворили представници општине Лазаревац, међу којима председник општине Лазаревац Бојан Синђелић, државни секретар за Државну управу и локалну самоуправу Бојан Стевић и члан Савета МЗ Дрен Мирослав Спасојевић.

Дом површине 180 метара квадратних финансирала је општина Лазаревац и он ће служити за окупљање младих, пензионера и целе месне заједнице, а то ће бити прилика да заживи Културно уметничко друштво или неке друге секције, истакао је Синђелић.

Један од већих проблема у овој месној заједници јесте водоснабдевање, а затим и радови на инфраструктури, како би се повезао Дрен са Барошевцем, односно са коповима, истакао је државни секретар Стевић и додао да ће општина учинити све како би се ови проблеми решили.

Председник Скупштине општине Лазаревац Томислав Рикановић изразио је задовољство на новоизграђеном објекту, као и члан Савета МЗ Дрен Мирослав Спасојевић који је додао да ће Дом културе итекако значитити мештанима овог села.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *