Модерна галерија промовисала игрицу за децу

Пројекат Модерне галерије Центра за културу Лазаревац „Art game“, интерактивни водич игрица за децу, добио је ове године подршку за своју реализацију од стране Министарста за културу и информисање РС, на конкурсу за савремено стваралаштво, културне делатности за децу. Пројекат је реализован у сарадњи са пројектним тимом Центра за културу, који чине Даринка Станојевић кустос и Маринка Јовановић, сарадник за програмску делатност и Дејан Поповић, програмер, ангажовани сарадник на пројекту.

Пројекат има за циљ афирмацију иновативних начина едукације деце у областима културног наслеђа, уметности и културе, на њима близак, свакодневни начин, путем игре, најзначајније дечје активности, кроз које уче о свету који их окружује, подстичући им истраживачки рад и креативно мишљење.

Идеја за интерактивни водич игрицу за децу „Art game“, настала је као резултат дугогодишњег едукативног креативног рада Модерне галерије са децом узраста од 3. до 6. разреда основне школе. Током бројних радионица указала се потреба за конкретнијим средством за рад путем којих би се на иновативан начин, пратећи технолошки развој, деца упознала са културним наслеђем, које се чува у Модерној галерији Центра за културу Лазаревац.

Апликација је једноставна за употребу на таблет рачунарима и мобилним телефонима и постала је део је сталне едукативне понуде галерије намењене деци. Апликација је осмишљена тако да је омогућена константна адаптација садржаја кроз контролни панел, што  омогућава међуинституционално умрежавања и прилагођавање апликација специфичним потребама, као и будуће даље надограње и усавршавања.

Игрицу „Art game“ можете играти у Модерној галерији Центра за културу Лазаревац.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *