Млади Лазаревчанин иде корацима Маркa Закербергa

Станко је суоснивач стартапа под називом Кампстер. У питању је јединствена платформа за онлајн учење, која акценат ставља на специфичну методологију и приступ самом учењу који чине да „учење није мучење”.

 Платформа је са радом почела у новембру 2017. Године, а на њеној реализацији радило се преко годину дана, свакодневно и целодневно. Екипу Кампстера, поред Станка, чини тим у коме су један доктор наука, маркетинг менџер и предузетник, као и тим иновативних младих програмера фокусираних на „client service“ i „biznis development“.

Кампстери уз  онлајн курсеве из области ИТ-ја, пословања и личног развоја стичу најновија знања и вештине која су потребна тржишту рада. Сви курсеви су креирани од стране стручних аутора, а кроз процес учења полазници пролазе заједно, уз међусобно стручно консултовање, дискутовање и давање савета на форуму.

Станко напомиње да је пре реализације идеје урађено  детаљно истраживање тржишта платформи за онлajн учење, на основу кога су закључили да је главни недостатак занемаривање  мотивационг и социјалног аспекта у процесу учења. Управо је то разлог због чега се Камсптер фокусира на друштвену интеракцију, гејмификацију и микроучење, полазници нису препуштени сопственој мотивацији и „тишини свога дома” већ постоји снажна интеракција са осталом „ online classamte екипом” која је на платформи заједно са вама.

Стартап је забележио значајан успех и за само два месеца рада укључио више од 2.500 полазника који похађају око 3.600 курсева. Велико интересовање полазника у Србији је дало подстрек да се целокупна платформа преведе на енглески језик што је отворило врата глобалног тржишта, а посебно интересовање постоји на тржиштима УАЕ и Европе.

Нека Станко Ареснијевић заједно са својом екипом буде још један “мотивациони аспект” свима да успех није случајан већ се креира.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *