Министар Томислав Момировић о кружном току код Очаге и питању водоснабдевања (ВИДЕО)

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић, присуствујући отварању радова на изградњи канализационе мреже у Великим Црљенима у склопу пројекта „Чиста Србија“, на новинарско питање докле се стигло са пројектом изградње кружног тока код језера Очага на Ибарској магистрали, рекао је да је урађено идејно решење.

Овај пројекат представља најважније саобраћајно питање у општини Лазаревац, а тренутно се решавају правни спорови.

Када је реч о проблему водоснабдевања са којим се Лазаревац већ деценијама суочава, министар је истакао да се ради о једној великој инвестицији, али да председник општине Бојан Стевић свакодневно интензивно ради на решавању овог проблема. „На територији општине Лазаревац по питању канализационе инфрастуктуре и постројења за пречишћавање отпадних вода ми улажемо више од 48 милиона евра. Желимо да у наредних пет година на територији Републике Србије више од 80 посто локалних самоуправа буде прекривено канализацијом, постројењима за пречишћавање отпадних вода, како би отпадне воде избацивали чисте у наше реке“, рекао је Момировић.

Општина Лазаревац је расписала јавну набавку за изградњу и опремање комплет три бунара на изворишту Пештан, а тај поступак јавне набавке траје 25 дана, рекао је Стевић. Он је додао да се ради на реализацији пројекта у оквиру кога ће се заменити 5,7 километара магистралног цевовода, од изворишта „Пештан“ до фабрике код језера Очага.

Више погледајте у видео прилогу који следи.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *