Министар Стефановић отворио нову ватрогасну станицу у Лазаревцу (ВИДЕО)

Нови објекат ватрогасно-спасилачке јединице у Лазаревцу данас је, заједно са челницима општине Лазаревац, свечано отворио министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

Он је истакао да је Лазаревац општина која се убрзано шири, тако да ће модеран и добро опремљен ватрогасни дом повећати безбедност свих грађана. „У последње две године набављено је више нових возила, навална и теренска, а у наредне две године заменићемо и стара возила која су и даље употребљива, али могу да добију модерне наследнике који ће кроз опрему за техничке интервенције, навална возила и аутоцистерне задовољити све потребе и капацитете Сектора за ванредне ситуације у Лазаревцу”, рекао је Стефановић и додао да се ватрогасни дом простире на 1.400 квадратних метара, али и да ће на плацу иза њега бити изграђена нова зграда полицијске станице.

Стефановић је разговарао са најстаријом припадницом чете Зорицом Јовановић, која ове године одлази у пензију, као и са најмлађим ватрогасцем Стефаном Мартиновићем, који је део чете од 2018. године.

Иначе, камен темељац за изградњу нове зграде ватрогасно-спасилачке јединице положио је 12. октобра 2010. године тадашњи министар унутрашњих послова Ивица Дачић, а радови су настављени седам година касније.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *