Милоје Митровић осликао 55. пешачку зебру

Академски сликар из Ваљева Милоје Митровић, професор ликовне културе у ОШ „Миле Дубљевић“ у Лајковцу, недавно је осликао своју 55. зебру, овога пута на пешачком прелазу код ОШ „Бранко Радичевић“ у Батајници. Осликавање зебре је и својеврсни уметнички перформанс, који под називом „Упознајмо зебру“ Милоје Митровић реализује широм Србије, у последње време уз подршку сина Ненада.

Догађај је привукао пажњу и симпатије пролазника, као и ученика и учитељица школе „Бранко Радичевић“ који су присуствовали настанку зебре. Они су у дворишту школе учествовали у едукативној ликовној радионици – осликавању сигнализације, упознајући се тако са саобраћајним правилима. Због примене епидемиолошких мера, број ученика је био мањи од планираног.

На радост земунских ученика, зебре већ красе прилазе школама „Светозар Милетић“, „Лазар Саватић“ и „Станко Марић“. Насликане су у оквиру пројекта Савета за безбедност саобраћаја Градске општине Земун, који укључује предавања, креативне радионице и ликовно стваралаштво. Реализацију пројекта зауставило је ванредно стање, али је настављен крајем маја тако да ће Милоје Митровић у јуну осликати зебре на пешачким прелазима испред основних школа „Горња варош“ и „Соња Маринковић“.

„Зебре“ на пешачким прелазима свакако представљају велику радост за најмлађе ученике и упечатљив допринос развоју саобраћајне културе ученика, а лајковачки професор Милоје Митровић по њима је постао препознатљив и ван грaница Србије.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *