Милица Матијевић добитница награде „Најбољи библиотекар“

Библиотекарско друштво Србије и ове године прогласило је, одлуком стручног жирија, најбоље библиотекаре у Републици. Награда „Најбољи библиотекар“ за значајне резултате на унапређењу библиотечко-информационе делатности у 2019. години отишла је у руке Милици Матијевић из Библиотеке „Димитрије Туцовић“ у Лазаревцу и др Драгани Сабовљев из Народне библиотеке „Жарко Зрењанин“ у Зрењанину

„Обе колегинице, и Милица Матијевић и Драгана Сабовљев су два изузетна библиотекара, свака у својој области деловања библиотечко-информационе делатности. Милица у заговарању да су библиотеке важније него икад, као и у ширењу читања међу најмлађим корисницима библиотека. Своју посвећеност библиотекарству Милица је демонстрирала кроз разноврсност својих интересовања, као аутор и кооатур неколико монографија из области библиотекарства, као члан организационих одбора библиотечких семинара и конференција, кроз израду стручних анализа, извештаја, програма рада своје библиотеке, кроз осмишљавање и примену бројних иновативних библиотечких програма и услуга, нарочито за децу и младе кроз организацију неколико стручних скупова и дешавања дечијих библиотекара из Србије и региона. Такође и као аутор бројних пројеката подржаних од стране Министарства културе и информисања и других“, било је образложење жирија.

Награда је уручена на Свечаној скупштини Библиотекарског друштва Србије, поводом Дана библиотекара Србије, 14. децембра, која је одржана у Народној библиотеци Србије.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *