Међународни фестивал дечјег фолклора по први пут у Лазаревцу (ВИДЕО)

По први пут у Лазаревцу, у оквиру Видовданских свечаности и Дана Лазаревца, одржан је Међународни фестивал дечјег фолклора у организацији ГО Лазаревац и КУД „Диша Ђурђевић“.

Фестивал је отворио председник Скупштине градске општине Лазаревац Бојан Синђелић, који је учесницима пожелео добродошлицу.

Првог дана наступала су гостујућа друштва из Бугарске и Северне Македоније, а почетак фестивала означио је наступ домаћина – КУД „Диша Ђурђевић“ из Вреоца чији је потпредседник Ивица Мијатовић искористио прилику да се организаторима захвали на подршци и срдачном пријему гостујућих културно-уметничких друштава. Чланови КУД „Ефрем Каранов“ из Северне Македоније изразили су велико задовољство због учешћа на фестивалу, у нади да ће се успешна сарадња наставити и наредних година.

Друге вечери на платоу испред Рударске чесме наступили су КУД „Милоје Поповић – Ђак“ (Кусадак), КУД „Опанак“ (Ледине), КУД „Изудин Мулабећиревић – Изо“ (Јелах, БиХ), КУД „Ефрем Каранов“ (Кратово, Северна Македонија) и КУД „Диша Ђурђевић“ (Вреоци).

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *