Међународна и републичка признања за литерарну секцију из Лајковца

Низ значајних признања за Литерарну секцију „Разиграно перо” ОШ „Миле Дубљевић” из Лајковца којом руководи мр Лидија Марић Јовановић успешно је настављен и ове школске године. Након победе на Републичком такмичењу литерарних секција Србије који организују Друштво за српски језик и књижевност Србије, Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Задужбина Десанке Максимовић, чланови литерарне секције учествовали су на неколико међународних и републичких литерарних конкурса и песничких фестивала за младе и на сваком од њих остварили су значајне резултате.

Литерарна секција „Разиграно перо” награђена је двема групним наградама, и то: похвалом за квалитет поетских радова својих чланова и стручно вођење секције на на ΙV међународном литерарном конкурсу „Лепо је волети” који је посвећен делу песника Мирослава Антића и дипломом на ΙV међународном литерарном конкурсу „Мој смешни свет” који је посвећен делу књижевника Бране Црнчевића који је организовао Дечји културни центар Београда. Председник жирија који је одлучивао о наградама био је познати књижевник за децу Слободан Станишић.

Младен Ђуричић, ученик шестог разреда похваљен је на ΙX међународном фестивалу поезије младих песника „Машта и снови” и његова песма ће бити објављена у зборнику фестивала. Ово је друго признање за овог даровитог ученика ове школске године након освојене награде за најемотивнију љубавну песму на XVIII међународном литерарном конкурсу љубавне поезије „Пјесме над пјесмама” у Мркоњић Граду.

Нина Јуришић, ученица шестог разреда, освојила је трећу награду за песму  „Најлепша мама на свету – моја мама” на  међународном литерарном конкурсу „Најлепша мама на свету – моја мама” Дечјег савеза града Врања и Клуба младих уметника „54”.

Нина Максимовић, ученица шестог разреда, награђена је специјалном наградом за песму  „На крилима детињства” на XΙ међународном фестивалу дечјег стваралаштва „На крилима детињства” Удружења „Панонски дечији град” из Бачке Тополе. Председник жирија који је одлучивао о наградама био је познати књижевник за децу Тоде Николетић.

Милица Марковић, ученица шестог разреда, освојила је трећу награду за песму „Моја инспирација” на VΙ републичком литерарном конкурсу Друштво учитеља Топола. На истом конкурсу специјалном дипломом награђена је и ученица Тамара Ранковић за песму„Моја мама – моја инспирација”.

Чланови Литерарне секција „Разиграно перо ове школске године су по позиву учествовали, као једна од само десет литерарних секција школа из Србије и Црне Горе, у раду Дечјег жирија  Међународног фестивала литерарног стваралаштва „Табла Фест 19” и за свој рад награђени су специјалном дипломом.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *