Маскенбалом завршен 31. Међународни фестивал хумора за децу

Велика шарена Гашина поворка прошетала је Карађорђевом улицом смеха где су представљени интересантни костими и маске најмлађих. Деца су заједно са родитељима, учитељима и васпитачима показала маштовите и пажљиво састављене костиме од најразличитијих материјала.

Програм је водио познати аутор дечијих емисија Предраг Вуковић Пеђолино, а за малишане је певао и свирао композитор и аниматор Бранимир Росић.

Учеснике 31. Међународног фестивала хумора за децу поздравио је заменик председника општине Лазаревац Милоје Живановић коме је Милица Иванковић, ученица трећег разреда ОШ „Кнез Лазар“ вратила назад симболичан кључ града који је током трајања фестивала био у дечијим рукама.

„Нажалост, у данашње време када смо сви презаузети немамо времена да се бавимо оним што је можда најздравије на свету – смехом, али ево, Милица је успела са њеним другарима да на пар дана град преобрази у град радости и смеха“, рекао је Живановић који се на крају захвалио организаторима и пожелео да се фестивал још дуго година овако успешно и посвећено организује.

Деца су носила маске принцеза, робота, животиња, воћа, суперхероја, ликова из Дизнијевих и осталих цртаних филмова. Маску пужа имала је ученица ОШ „Дуле Караклајић“ Дуња Ђоковић: „Једне година била сам маскирана у јесен и певала сам на бини, а овога пута цело моје одељење има костим пужића“.

Учитељица Радмила Радосављевић и њено одељење трећег разреда ОШ „Дуле Караклајић“ истиче да су презадовољни првим местом које су освојили за групну маску „Чаробњак из Оза“. „То је био мој предлог на родитељском састанку, родитељи су се сложили и потрудили да помогну. Имамо одличну сарадњу, а фестивалу се сваког септембра радују деца, родитељи, али и ја“, рекла је учитељица Радосављевић.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *