Малу слободну библиотеку добила и ОШ „Вук Караџић“ у Степојевцу

Пројекат „Декаленд мала слободна библиотека“, чији је аутор дечија списатељица Оливера Јелкић, након Гимназије у Лазаревцу реализован је и у ОШ „Вук Караџић“ у Степојевцу.

Акција је спроведена уз помоћ Савета за образовање општине Лазаревац и списатељице Јелкић која је објаснила да „декаленд“ представља државу деце света и да из ове библиотеке свако дете књигу може да узме слободно, прочита је, врати или уместо ње донесе неку другу.

Образовање представља кључ успеха целокупне заједнице, а ове акције биће настављене и у наредном периоду у лазаревачким сеоским школама које су изразиле жељу да добију једну овакву слободну библиотеку, рекао је Марко Мијушковић, председник Савета за образовање ГО Лазаревац.

На донацији се захвалила и директорка ОШ „Вук Караџић“ Верица Анђелић која је рекла да је не постоји лепши поклон од књига које су свима доступне, као и да ово није први пут да школа добија овакве донације.

Овом приликом школу је посетио и подсекретар Секретаријата за образовање и дечју заштиту града Београда Игор Раичевић. Он је рекао да овај пројекат указује на значај писмености и културе, да има међународни карактер, али и да град Београд никад више, као у претходних пар година, није одвајао средства за развој образовања и дечије заштите.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *