Литерарна секција из Лајковца најбоља у Србији

Креативни рад и успеси чланова литерарне секције у предходној 2017/2018. школској години донели су Литерарној секцији „Разиграно перо” и ОШ „Миле Дубљевић” из Лајковца прву награду на Републичком такмичењу литерарних секција и дружина основних и средњих школа Србије. Овај велики успех још је значајнији када се има у виду да је литерарна секција ОШ „Миле Дубљевић” први пут учествовала на овом републичком такмичењу које заједнички организују Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Друштво за српски језик и књижевност Србије и Задужбина Десанке Максимовић.

Чланови Литерарнe секцијe „Разиграно перо” у школској 2017/2018. години освојили су 15 награда на различитим локалним, републичким и међународним литерарним конкурсима, реализовали неколико креативних радионица, обележили значајне празнике и књижевне јубилеје, организовали и реализовали изложбе и на различите начине учествовали у културном животу школе и општине. У претходној години објављено је 18 литерарних радова чланова секције у зборницима, збиркама и часописима, као и 16 текстова о раду и успесима секције у различитим штампаним и електронским медијима.

Руководилац Литерарнe секцијe „Разиграно перо” мср Лидија Марић Јовановић награђена је за менторски рад са ученицима и стручно вођење секције наградом „Проф. др Слободан Ж. Марковић”. Ово је пета награда на Републичком такмичењу литерарних секција и дружина основних и средњих школа Србије за професорку Марић Јовановић која је претходна четири пута била награђена за руковођење Литерарном секцијом ОШ „Браћа Недић” из Осечине.

Књижевну награду добио је и Младен Ђуричић који је учествовао на 18. међународном литерарном конкурсу љубавне поезије „Пјесме над пјесмама”. Овај конкурс традиционално организује „Клуб уметничких душа” из Мркоњић Града, а Младен који је ученик шестог разреда, победио је у категорији „Свици љубавног пјесништва“ са песмом „Где си сада љубави моја”, која је проглашена за најемотивнију љубавну песму. На конкурсу посебно је похваљена Литерарна секција „Разиграно перо”, руководилац секције Лидија Марић Јовановић, а међу неколико стотина учесника, шифра „Разиграно перо” под којим је секција учествовала на конкурсу, проглашена је једном од три најлепше.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *