Лазаревац и ове године најхуманија средина

Поред признања које Црвени крст и ГО Лазаревац редовно примају из области добровољног давалаштва крви Црвеног крста Београда и признања Црвеног крста Србије, ту је и признање за најхуманију средину. 

„Ово је иначе највеће могуће признање на овом нивоу“, рекао је секретар Црвеног крста Лазаревац, Зоран Гавриловић.

„Желим овим путем да се захвалим свим нашим добровољним давцаоцима, јер смо ово признање заправо добили њиховом заслугом. Лазаревчани су иначе познати у Србији по хуманости коју исказују“, рекао је он.

Гавриловић је до краја године најавио још једну акцију добровољног давалаштва крви, која ће се одржати 27. децембра у лазаревачком Центру за културу.

Члан Већа ГО Лазаревац, Катарина Марковић, истакла је да јој је била изузетна част што је у име општине Лазаревац у Старом двору примила ово признање.

„Позвала бих све даваоце да наставе свој хумани рад и надам се да ћемо у наредним годинама бити још бројнији и бољи“, рекла је она.

Она је захвалила Заводу за трансфузију са којим је, како је рекла, остварена одлична сарадња, као и организацији Црвеног крста. Позвала је млађе генерације да се угледају на старије добровољне даваоце, јер „сви већ знамо да крв живот значи“.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *