Лајковачки предшколци блистали на завршној приредби

И овај пут су, на традиционалној завршној приредби предшколаца, одржаној 8. јуна, лајковачки малишани бројним музичко-сценским делима, интересантним костимима и ритмичким кореографијама, одушевили своје родитеље, али и бројне друге посетиоце, који су одлучили да у среду поподне буду у Хали спортова у Лајковцу. Слоган и овогодишње, традиционално, најпосећеније лајковачке манифестације био је “Лепо нам је у вртићу било”, а уводним обраћањем, присутне је најпре поздравила директорка ПУ “Лептирић”, Мила Митровић.

“На данашњој приредби, свечаност смо приредили за 154 предшколаца, који одлазе у школу, а наступиће 400 њихових другара са својим васпитачицама, медицинским сестрама и стручним сарадницима. Прво желим да честитам свим предшколцима и њиховим васпитачима. Предшколцима честитам успешно завршени припремни предшколски програм, а васпитачима на стручности, професионализму и педагошком умећу, које су уткали у још једну генерацију деце. Родитељима желим да се захвалим на указаном поверењу и сарадњи и да им пожелим много среће у даљем родитељству”, рекла је, овом приликом, директорка лајковачког вртића, Мила Митровић.

Исказујући захвалност васпитачима, директорки и свим запосленима у ПУ “Лептирић” што дају све од себе да ова установа лајковачким малишанима буде као друга кућа, председник општине Андрија Живковић, у свом обраћању је истакао да се завршна приредба предшколаца у Лајковцу сваке године ишчекује са пуно поноса и радости.

“Ово је један од ретких дана када су све наше мисли упућене најмлађима и сви други послови постају мање вредни и битни. Данас смо посебно поносни на једну од најважнијих одлука које смо донели у животу, а та одлука је да будемо родитељи. У оваквим тренуцима, заборављамо непреспаване ноћи, непрестане обавезе и сва одрицања, које родитељски задатак не чине нимало лаким. Драги предшколци, будући прваци, сигуран сам да сте спремни да одговорно преузмете обавезе, које вас очекују. Слушајте и поштујте своје родитеље и учитеље, будите вредни ђаци и искрени пријатељи јер само тако ћете препознати праве вредности у животу, који ће вас, кад одрастете, чинити срећним и задовољним”, поручио је председник општине Лајковац.

Након уводних обраћања, уследио је богат програм који су лајковачки малишани, заједно са својим васпитачицама припремили за завршну приредбу предшколаца. Најпре је наступила млађа васпитна група са тачком “Бејби Еуросонг”, а потом су се једна за другом ређале тачке: “Кад си срећан”, “Жабице”, “Пусти ритам”, “Модерни сиртаки за децу”, “Бранково коло”, “Маша и меда”, “Рингераја”, “Врти, врти коло”, ” Све би секе љубиле морнаре”, “Лептирићева зумба”, “Ја волим слатку малу” и “Живот је маскенбал”. Манифестација је затворена песмом “Довиђења драги васпитачи”, коју су деца и васпитачи заједно отпевали, што је, и ове године, свакако био најемотивнији тренутак завршне приредбе предшколаца.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *