Лајковац подржао акцију „Дан пешачења у Србији“

Планинарско-смучарско друштво „Ћира“ из Лајковца у суботу 14. септембра организује шетњу од ловачке кућице на Враче брду са почетком у 11 часова.

Акција се одржава у склопу републичке планинарске акције „Дан пешачења у Србији“ и подржана је од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја. Има за циљ да подстакне здраве животне навике, укаже на значај кретања за унапређивање здравља и радних способности, социјализације и развој туристичких потенцијала кроз уређење и експлоатацију уређених пешачких путева у Србији.

Стаза је око 8км и прилагођена је свим узрастима, а у току шетње организована је посета манастиру у селу Ћелије и археолошком налазишту Анине.

Завршетак акције је на игралишту фудбалског клуба Ћелије где је од 16 часова планиран наступ фолклора и балета. Карате клуб ће одржати тренинг на отвореном, као и подмладак ФК Срећно стопало. Увече од 19 часова планиран је биоскоп на отвореном.

ПСД „Ћира“ позива основне, средње школе, све друге установе и грађане да се придруже на овој акцији. Више информација на 063253054, 0658342707.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *