Крај радова у главној улици овог пролећа

Председник ГО Лазаревац Бојан Синђелић је рекао да су за ову фазу поплочавања од зграде суда до ТЦ „Миленијум“ средства опредељена још протекле године, али су се чекали повољни временски услови како би радови били настављени.

За ове намене буџетом за 2017.годину опредељена су саредства у висини од 10 милиона динара.

„Сада се ради пета фаза тако да се надамо да ће у овој години бити завршени комплетни радови на реконструкцији Карађорђеве улице. Издвојена су средства за набавку комплетног материјала и поручен је мобилијар, чија се испорука очекује у наредним данима. Након тога, преостаје да се ребалансом буџета определи још 10 милиона динара за комплетан завршетак главне улице“, каже Синђелић.

Да подсетимо, реконструкција Карађорђеве улице у Лазаревцу започета је 2012. године. Реконструкција се изводи у оквиру програма из 2011. године, а на основу коjи jе тада општина Лазаревац узела код банке „Интеса“.

Проjектом jе предвиђено да се у Карађорђевоj улици налазе две фонтане, трг у централном делу, извођач радова је „Колубара Грађевинар“.

Иако jе првобитно било предвиђено да вредност инвестициjе буде 41 милиона динара колико jе обезбеђено из кредита, та цифра jе далеко премашена jер jе донета одлука да се уместо гранита, поплочавање изврши браjковачким каменом, коjи jе три пута скупљи. Према проjекту коjи jе урадио институт  „Кирило Савић“ из Београда, за модернизациjу пешачке зоне, биће утрошено преко 4000 метара квадратних наjквалитетниjег камена из Браjковца.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *