Корона вирус – нема места паници

Епидемиолошка ситуација на територији општине Лазаревац у периоду од 1. јануара до данас је уобичајена, а када је у питању корона вирус нема места паници, док су мере предострожности и превенције неопходне, поручује специјалиста епидемиологије др Душан Вујновић из Дома здравља „Др Ђорђе Ковачевић“.

„Нисмо имали никаквих поремећаја у водоснабдевању, нисмо имали поплаве, нити елементарне непогоде, а број оболелих и умрлих је на уобичајеном нивоу. Немамо пријаве заразних болести, а број оних који су оболели од респираторних болести, које се пријављују као обољења сличном грипу, сваке године је у истом броју који износи 20-30 на седмичном нивоу. Ти људи су потенцијални да оболе од сезонског грипа, али га још увек немамо“, истиче Вујновић.

Уколико лекари Дома здравља „Др Ђорђе Ковачевић“ посумњају да пацијент има корона вирус, он ће бити смештен у посебну собу за изолацију, одакле ће специјална екипа хитне помоћи пацијента транспортовати на Клинику за инфективне и тропске болести у Београду ради детаљнијих анализа.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *