Клуб лечених алкохоличара Лазаревца одржао трибину

Стигматизација и дискриминација особа са одређеним психичким поремећајима или болестима зависности, као и њихов страх од етикетирања од стране друштва, само су неке од тема трибине коју је организовао Клуб лечених алкохоличара Лазаревца у Библиотеци „Димитрије Туцовић“.

Социјални радник Марија Божић објашњава да су људи који имају ментални поремећај или телесни инвалидитет препознатљиви у друштву и да известан број наших суграђана ствара отпорност према њима. „Ова трибина је један начин да се општа популација приближи таквој категорији људи, односно да се отклоне баријере“, каже Божић.

Честе су породице које не желе да прихвате да у свом дому имају алкохоличара, па тако прођу године након што почне лечење. Људи који дођу у Клуб лечених алкохоличара Лазаревца већ су спремни да се суоче са проблемом и да мењају аутодеструктивне облике понашања.

Прихватање особа са психичким поремећајима или болестима зависности од стране породице, радног окружења и друштва уопште један је од кључних фактора у процесу њиховог лечења и рехабилитације.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *