Јесењи излети Туристичке агенција „Ластра“

Туристичка агенција Ластра организује нове излете за јесен:

18.10.2020. Врњачака бања и Љубостиња – Програм излета обухвата обилазак манастира Љубостиња у близини Трстеника и одлазак у Врњачку бању, слободно време. Полазак је у 08:00 часова са паркинга испред бившег ресторана „Ловац“, а повратак је у касним поподневним сатима. Цена је 1.300,00 дин (у две рате).

21.10.2020. манастир Тумане и Нимник – на празник Обретења моштију Светог Јакова Туманског и у повратку посета манастира Нимник. Полазак је у 04:30 часова са паркинга испред бившег ресторана „Ловац“. У манастир Тумане се стиже пре 09.00 часова када почиње Света литургија. Након литургије, у 10:30 је Благосиљање славског колача, а у 12:00 почињу молитве за здравље. Путници могу отићи и до испоснице Светог Зосима где се налази и извор. У манастиру се налазе мошти Светог Зосима Туманског и Светог Јакова Туманског, као и Чудотворна икона Богородице “Курскаја Туманска” и део моштију Светог Нектарија Егинског. Након обиласка манастира Тумане, обилази се манастир Нимник. Повратак је планиран у касним поподневним сатима. Цена је 1.500,00 дин (у две полумесечне рате).

24.10.2020. Тара, Мећавник и Кремна – Програм излета обухвата обилазак туристичког насеља Дрвенград на Мећавнику који се налази на Мокрој гори са урачунатом улазницом у аранжман, посету Кремнима где се налази Спомен дом креманских пророка Милоша и Митра Тарабића и слободно време на Тари. Полазак је у 07:00 часова са паркинга испред бившег ресторана „Ловац“, а повратак је у вечерњим часовима. Цена је 1.800,00 дин (у две рате).

01.11.2020. Златибор, El Paso City – Програм излета обухвата обилазак тематског парка El Paso City са урачунатом улазницом у аранжман и слободно време у центру Златибора. Полазак је у 07:00 часова са паркинга испред бившег ресторана „Ловац“, а повратак у вечерњим часовима. Тематски парк El Paso City (прелаз) добио је назив по истоименом пограничном граду у Сједињеним Америчким Државама. Као што река Рио Гранде, чини природну границу између САД и Мексика, тако и река која протиче комплексом El Paso City-ја на Златибору, дели две тематске целине на амерички и српски део. Истовремено ово је и место сусрета две културе. Са једне стране реке налази се каубојски град и индијанско село, док је на другој обали смештен српски део са црквом и симпатичним златиборским засеоком. Проласком кроз El Paso City доживећете два различита поднебља у истом временском периоду од 1865. до 1890. године, али на различитим крајевима света. Пространи тематски парк посетиоцима нуди низ атракција које су подељене у неколико амбијенталних целина: каубојски град, индијанско село и златиборски засеок. Цена је 1.700,00 дин (у две месечне рате).         

Туристичка агенција „Ластра“ још увек привремено функционише на адреси Аутобуске станице у Лазаревцу, Краља Петра И бр. 2 у пословници Бус плуса, док се не заврше радови у објекту у Карађорђевој 37. Пријаве за излете се могу вршити на тел: 011/8118-062 и 064/8657851.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *