Једној од највећих основних школа у Лазаревцу хитно потребна санација крова

Једна од најстаријих образовних установа на територији Лазаревца Основна школа „Дуле Караклајић“ која је са радом почела далеке 1966. године, у новој школској години примила је 160 ђака првака. У клупама Дулове школе тренутно се налази 1230 ученика.

У разговору са директором Мирославом Давидовићем сазнали смо да управо ова осмолетка важи за најпожељнију у Лазаревцу због својих капацитета, али и опремљености.

Време током летњег распуста обично се користи за реновирање објекта, што је и у Дуловој школи случај.

„Оно што је нама ургентно јесте санација кровних површина које су дотрајале. До изразитог прокишњавања долази на једном делу објекта. Надамо се да ћемо у сарањи са Општином Лазаревац тај проблем решити и безбедно ући у нову зиму. Догодине планирамо да код Градског секретаријата за образовање аплицирамо за средства за реконструкцију комплетне кровне конструкције“, истакао је Давидовић за Пруга ТВ.

Велика фискултурна те свечана сала, библиотека, медијатека, велики број разних секција – разлог су што се из године у годину велики број родитеља одлучује управо за ову образовну институцију.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *