Јавни позив за доделу сертификованог садног материјала воћа и винове лозе (ВИДЕО)

Савет за пољопривреду Већа ГО Лазаревац на одржаној седници донео је одлуку о расписивању јавног позива за доделу сертификованог садног материјала воћа и винове лозе.

Сву документацију непходну за аплицирање на јавни позив потребно је предати у канцеларији за пољопривреду ГО Лазаревац, а додатне информације могу се добити на број телефона 011/8126-991. Предност ће имати пољопривредна газдинства са агрохемијском анализом земљишта, јер је неопходно најпре нешто испланирати, утврдити какво је земљиште, па онда засејати, истакао је Ненад Бачанац, члан Већа ГО Лазаревац задужен за пољопривреду.

Пољопривредници са територије наше општине имају прилику да се пријаве и на јавне позиве Града Београда за доделу подстицајних средстава из области пољопривреде. Они ће, примера ради, за куповину нове сејалице морати да додају око 200.000 динара, док ће набавка новог трактора, уз субвеницију Града Београда, бити могућа уз издвајање додатних 800.000 динара.

Што се тиче позива за доделу подстицајних средстава у области сточарства, они су намењени за набавку приплодних јуница, односно до три квалитетне јунице чија вредност не прелази 750.000 динара без ПДВ-а и за набавку до 30 квалитетних приплодних оваца чија вредност не прелази исти износ, као и за набавку нове опреме чија вредност не прелази 400.000 динара без ПДВ-а.

Позив свим заинтересованим пољопривредницима да конкуришу на објављен јавни позив за добијање подстицајних средстава за подизање пластеника упутио је и Предраг Мирковић из Рудоваца, који се бави цвећарством. Он је додао да је много сигурнија производња поврћа у заштићеном простору.

Члан Савета ГО Лазаревац Драган Симић, који се бави пчеларством, позвао је пчеларе да аплицирају за средства по јавном позиву која се додељују за набавку пчеларског прибора и опреме. Како Симић каже, ако једна врцаљка кошта 120.000 динара, 100.000 динара даје Град Београд, а остатак даје пчелар, што представља изузетно повољну инвестицију.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *