Излети Туристичке агенције „Ластра“ у септембру и октобру

Туристичка агенција Ластра организује у септембру и октобру излете:

21.09.2020.  манастир Тумане и Нимник – на празник Чудотворне иконе Богородице „Курскаја Туманска“ и у повратку посета манастира Нимник. Полазак је у 04:30 часова са паркинга испред бившег ресторана „Ловац“. У манастир Тумане се стиже пре 9 часова када почиње Света литургија. Након литургије се може присуствовати читању молитве за здравље или отићи до испоснице Светог Зосима где се налази и извор. Након обиласка манастира Тумане, обилази се манастир Нимник. Повратак је планиран у касним поподневним сатима.  Цена је 1.500 динара (у две полумесечне рате).

26.09.2020. Суботица и Палићко језеро – Осетите лепоту и мирис равнице, дух најсевернијег града, надалеко познатог по својој архитектури у духу сецесије, историји, култури и богатој гастрономској понуди, винима, тамбурашима, салашима… Полазак је у 06:00 часова са паркинга испред бившег ресторана „Ловац“. Аранжман обухвата посету Палићком језеру, одлазак у центар Суботице и обилазак у пратњи локалног водича најважнијих објеката у граду – Фрањевачке цркве Светог Миховила, Градске куће, Палате Микше Деметера (зграда градског музеја), Синагоге, Гимназије, Катедрале – Базилика Свете Терезије Авилске, Градског трга, Народног позоришта, Рајхлове палате и Православног храма Светог Вазнесења. Након обиласка града следи слободно време и повратак у вечерњим часовима. Цена је 2.200 динара (у две рате).           

13/14.10.2020. манастир Ђунис – ноћно бдење у манастиру Покрова Пресвете Богородице, посета  манастира Свети Роман. Полазак је 13.10. у 03:30 часова са аутобуске станице. Долазак је планиран у јутарњим часовима и цео дан се проводи у Ђунису, увече је планирано присуствовање ноћном бдењу које траје до јутарњих часова, на извору се служи акатист Пресветој Богородици, а у храму света Литургија. Полазак назад је 14.10. у преподневним сатима, када је и посета манастиру Свети Роман, а затим повратак у поподневним часовима. Цена је 1.800 динара (у две месечне рате).

Туристичка агенција „Ластра“ још увек привремено функционише на адреси Аутобуске станице у Лазаревцу, Краља Петра И бр. 2 у пословници Бус плуса, док се не заврше радови у објекту у Карађорђевој 37.

Пријаве за излете се могу вршити на тел: 011/8118-062 и 064/8657851. Све информације везане за рад Туристичке агенције „Ластра“, као и продају карата за међународне Ластине линије (из Београда) које су поново пуштене могу се добити на исте бројеве телефона.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *