Испорука крстова одложена за тридесет дана

Испорука крстова Храму Светог великомученика Димитирија у Лазаревцу, која је требала да буде 08. 11. 2022. године, одложена је за 30 дана, стоји у допису фирме Феромонт из Аранђеловца, која изводи овај посао.

Марко Митић протојереј-ставрофор, обравестио је јавност путем Фејсбука о току догађаја:

“Обавештени смо да радови на изради нових крстова за храм Светог великомученика Димитрија у Лазаревцу неће бити завршени у предвиђеном року. Извођач нам се обратио дописом којим моли додатно време од тридесет радних дана за извођење радова. Како бисмо се на лицу места уверили у све наведено у допису, председник Градске општине Лазаревац господин Бојан Стевић и моја маленкост посетили смо радионицу Феро-монт и присуствовали току извођења радова. Укупна вредност радова на изради нових крстова износи 3.323.448,00 динара од чега је Градска општина Лазаревац обезбедила 2.500.000,00 динара”.

Pадови на демонтажи постојећих крстова на храму Светог великомученика Димитрија, који су страдали у олујном невремену 31. јула 2021. године изведени су 22. јула 2022. Крстови ће бити замењени идентичним новим по завршетку израде. Рок за извођење радова био је је деведесет дана од тренутка демонтаже. Радови се обављају са благословом надлежног Епископа, а на основу елабората Републичког завода за заштиту споменика културе Београд.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *