Хуманост Лајковчана из Чикага

Компанија „3МД“ из Чикага, чији су власници Лајковчани браћа Драган и Милош Павловић,  пожелела је да за божићне и новогодишње празнике донира средства за осетљиве категорије становништва на Косову и Метохији и у Лајковцу.

Обратили су се Ненаду Џајевићу, заменику председника општине Лајковац, који је организовао хуманитарну акцију за помоћ деци на Косову. Ступио је у контакт са Иваном Ракић, председницом Удружења родитеља деце са посебним потребама „Подржи ме“ из Косовске Митровице, које делује на целој територији Косова и Метохије. Удружење тренутно пружа подршку за 125 деце из српских општина са севера Косова и из српских енклава. Од новца Лајковчана из Чикага купљени су новогодишњи пакетићи за сву децу, које је Ненад Џајевић уручио на  Хуманитарној академији одржаној 11. јануара у Дому културе у Звечану. Осим тога, пакетићи су обезбеђени за 37 ученика ОШ „Бановић Страхиња“ из Бањске у општини Звечан, као и лаптоп за наставу.

Хуманитарној академији у организацији удружења „Подржи ме“ присуствовали су представници Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију, председници привремених органа општина са севера Космета, представници општина из централне Србије и бањалучког Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији. Председник одбора Милорад Арлов уручио је удружењу „Подржи ме“ чек на 35.000 евра, колико је прикупљено у великој хуманитарној акцији у Републици Српској. Део тог новца намењен је формирању Центра за дневни боравак деце са посебним потребама у Звечану. Програм су припремила деца из вртића, основне школе и деца са посебним потребама, што је оставило дирљив утисак на све.

Међу гостима који су се обратили присутнима у препуном Дому културе у Звечану био је и Ненад Џајевић: „Помагаћемо и убудуће, наставићемо сарадњу коју смо успоставили са удружењем ‘Подржи ме’, које је веома посвећено подршци деци са посебним потребама. Такође се надам, у име општине Лајковац, сарадњи са локалним самоуправама са севера Косова и Метохије, поготово са општином Звечан. У том смислу, позивам челнике општине Звечан да направимо прве кораке за будућу сарадњу“.

У ОШ „Бановић Страхиња“ у Бањској Ненад Џајевић је директору школе Драгану Лазаревићу уручио лаптоп, а свим ученицима новогодишње пакетиће. Овом приликом је у изјави за медије рекао да су Лајковчани – власници компаније „3МД“ из Чикага оваквим гестом показали вољу да помогну најугроженијем делу Србије и најосетљивијој популацији. Укупна вредност донације је преко 400.000 динара. Џајевић најављује да ће пакетићи ових дана бити подељени и деци са посебним потребама у Лајковцу, као и донацију за основну школу од компаније „3МД“ Лајковчана из Чикага.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *