Хуманитарац Влада Радосављевић – Битка за болесну децу не престаје

Све је почело са емитовањем Дневника у пола осам када је објављено да се цела Србија удружила и да води животну битку за малу Лану – овако своју причу започиње Влада Радосављевић, хуманитарац из Чибутковице, коме је овај догађај био мотивација да организује неколико добротворних акција и донира новац за лечење Лане, Миње и Оливера.

Након тога, Радосављевић је гостовао на лајковачкој телевизији „Пруга“ у емисији „Све у 16“, после чега се велики број наших суграђана јавио да помогне. Кутије у којима се може донирати новац тренутно су постављене у око 60 локала у Чибутковици, Дудовици, Жупањцу, Лајковцу и Лазаревцу. Људи донирају колико могу, док поједини приватници уплаћују новац директно на рачун фондације ‘Буди хуман – Александар Шапић’, а потом прослеђују фотографију уплате, желећи да остану анонимни. Сви подаци доступни су на Радосављевићевој Фејсбук страници „Хуманитарна акција“ и Инстаграм профилу „будихуман.12“.

„Прва хуманитарна журка организована је у кафићу ‘Спарта’ у Дудовици, где је гостовао Дарко Влајић. У сарадњи са власницима ресторана организовао сам акцију ‘једна кафа=један смс’, као и хуманитарну продају стола на гас који је донирао Предраг Радосављевић. Помогло нам је више фудбалских клубова – ФК Младост из Чибутковице, ОФК Будућност из Дудовице, ФК Борац из Лазаревца, ФК Звезда из Конатица“, објашњава Радосављевић и додаје да је општина Лазаревац, на челу са председником Бојаном Стевићем, подржала сваку акцију.

Тренутно је у току прикупљање новчаних средстава за четворогодишњу Јовану Барушић којој сви могу помоћи слањем смс-а са садржајем 891 на број 3030.

Подсетите се гостовања Владимира Радосављевића на ТВ „Пруга“ у видео прилогу који следи.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *