Хектари под воћем и виновом лозом захваљујући сарадњи општине и Воћно-лозног расадника

Вишедеценијска успешна сарадња Градске општине Лазаревац и Воћно лозног расадника у Лазаревцу, који послује у саставу Колубаре Грађевинар, допринела је да општина Лазаревац буде у врху општина у региону по количини новозасађених хектара под воћем и виновом лозом.

Управо ова добра сарадња била је повод посете председника ГО Лазаревац Бојана Стевића и члана Већа ГО Лазаревац Ненада Бачанца Воћно лозном Расаднику, где су са управником лазаревачког расадника Жељком Живковићем разговарали о даљем наставку сарадње, могућностима и капацитетима самог расадника.

Треба нагласити да је и ове године 30 пољопривредника са територије наше општине, који су се јавили на раније расписани конкурс, потписало уговоре са општином Лазаревац о додели субвенција за набавку сертификованог садног материјала воћа и винове лозе, који ће у највећој мери бити реализовани управо посредством Воћно лозног расадника КГЛ-а.

И овом приликом председник ГО Лазаревац Бојан Стевић и управник расадника Жељко Живковић сложили су се да је даље улагање у подизање нових засада воћа, уз обезбеђивање квалитетног сертификованог садног материјала добар пут у развоју ове гране пољопривреди.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *