Горан Весић обишао ново дечије игралиште у Степојевцу

До краја године на територији општине Лазаревац у ужем градском језгру, али и у сеоским срединама биће урађено осам нових дечијих игралишта којa задовољавају све стандарде по питању безбедности најмлађих. Једно такво игралиште отворено је и у МЗ Степојевац, а обишао га је заменик градоначелника Града Београда Горан Весић и руководство општине Лазаревац.

„Ако сте мислили да се налазите у центру Београда или Лазаревца, грешите, ово је Степојевац. Захвалан сам људима из општине Лазаревац, јер су покренули акцију да свака месна заједница добије једно овакво дечије игралиште које је по свим европским стандардима“, рекао је Весић и истакао да оваква модерна игралишта, која имају заштиту за децу, могу да се виде у Немачкој или Великој Британији.

Председник општине Лазаревац Бојан Синђелић нагласио је да је важно да се грађани МЗ Степојевац не осећају мање битним од грађана централних градских општина. „У последње време све више људи из експроприсаних месних заједница са територије општине Лазаревац досељава се у Степојевац. То говори у прилог чињеници да људи своју будућности виде овде и зато је потребно да направимо што бољу инфраструктуру, да ти људи буду равноправни грађани Београда“, рекао је Синђелић.

Председник Савета МЗ Степојевац Ратко Јевтић истакао је да је сарадња са општином Лазаревац одлична и захвалио се на томе што су захтеви месне заједнице прихваћени.

Из општине апелују на суграђане да не уништавају мобилијар и чувају заједничку имовину свих грађана Лазаревца, поготово оних најмлађих.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *