Годишња пчеларска изложба и саветовање у Лајковцу

На платоу испред Градске куће, дванаести пут за редом, велики број пчелара из целе Србије окупио се да промовише своје производе.

Изложба је отворена уз културно-уметнички програм, а у овиру манифестација, у великој сали општине, одржано је и предавање на тему „Побољшање и искоришћење пчелиње паше“, предавач је био проф. др Горан Јевтић из Крушевца.

Манифестацију је отворио председник општине Андрија Живковић, а осим лајковачких пчелара, учествовали су и гости из удружења из Ваљева, Лазаревца, Уба, Мионице, Обреновца, Пожеге и других градова.

Председник општине Лајковац , Андрија Живковић, рекао је да ће општина наставити сарадњу са пчеларима и да га посебно радује чињеница да је све више младих људи који се баве пчеларством, као и то да је на челу Удружења пчелара Предраг Ковачевић, млади пчелар.

„Бављење пчеларствм је у целој Србији у експанзији.  Упркос лошем времену овде је велики број излагача. Пчеларство у Лајковцу завређује пажњу, има велики потенцијал и општина радо излази у сусрет пчеларима“, рекао је он. 

Он је додао да је ове године повећан буџет за пољопеивреду на 16 милиона динара.

 „То ћемо радити и у наредним годинама, а мене као предсеедника општине посебно радује да је комуникација са пчеларима у Лајковцу на веома завидном нивоу. Надам се да ћемо у будућности још боље сарађивати  и да ћемо све њихове захтеве, који су неопходни за развој пчеларства на нашој теритоији испунити“, казао је Живковић и пожелео пчеларима, у овој години, добро време и пуне кошнице, пуно меда, као и да се број пчелара у Лајковцу из године у годину повећава.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *