Годину дана успешне акције „Чеп за хендикеп“

За годину дана активног рада оних који су као организатори прикупљали чепове на бројним локацијама и разним манифестацијама, тако и захваљујући свима који су се одазвали акцији, прикупљено је укуно 306 килограма чепова.

Наша суграђанка Ивана Спасојевић из Великих Црљена и сама особа са инвалидитетом, активно је укључена у ову акцију. На њену иницијативу у нашој општини на неколико локација грађани могу да остављају прикупљене чепове, а Ивана је, као и многи други учесници ове акције, за свој труд добила захвалницу на заједничком дружењу покретача акције „Чеп за хендикеп“, који је одржан на Врачару у Београду.

„Била бих себична када бих рекла да је то само моја заслуга. То је заслуга свих оних који су помогли да прикупимо оволико чепова. Морам да кажем да смо успели да обезбедимо столицу за купање за једног дечака. Плакете су уручене 4. децембра пошто је 3. децембар Дан особа са инвалидитетом“, каже она.

„Желим овм путем да апелујем на све надлежне да особе са инвалидитетом не спомињу само једном у години, већ да се њихова права поштују, да им се омогући запошљавање, бањска лечења и да се на њих не гледа као на особе које нису достојне овог друштва.

Ми желимо да живимо и радимо као сав нормалан свет. Желимо да заснивамо породице, али су нам за то потребни елементарни услови, а то је пре свега посао.

Верујем да ће акција и у нардним годинама исто овако добро да функционише и да ћемо помоћи многима“, каже Ивана.

Сви који су заинтересовани да помогну, било да донесу чепове, или да омогуће да се у њиховим пословним објектима остављају чепови, све информације могу добити на фејсбук страници “Чеп за хендикеп – Велики Црљени”

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *