Фризери заузети данима унапред

Одређене мере предузете у борби против ширења вируса Ковид-19 олакшане су одлуком Владе Републике Србије. Козметички и фризерски салони од понедељка су отворили врата за своје клијенте, а како би наставили са радом неопходно је да поштују све превентивне мере у циљу спречавања појаве и ширења корона вируса.

Берберин Мирослав Петровић, власник фризерског салона „Мика“ у Великим Црљенима, истиче да свака муштерија има свој термин доласка, локал се проветрава, а прибор и столица се дезинфикују после сваког коришћења. „Ванредно стање је утицало прилично на посао. Све занатлије имају обавезу да плаћају порез, кирије, раднике којима се морају обезбетити плате и доприноси. Влада ће нам изаћи у сусрет, јер су обећали да ће помоћи малим привредницима“, истиче Петровић.

Запослени и муштерије у обавези су да носе маске и рукавице, док је особама са повишеном температуром или осталим симптомима инфекције забрањен улаз. Фризерски салони заузети су и по неколико дана унапред, тако да је неопходно најавити се раније и на време резервисати свој термин.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *