Економска помоћ за избегла и расељена лица

Општина Лазаревац у сарадњи са Комесaријатом за избеглице и расељена лица расписала je позив за економско оснаживање и за помоћ у грађевинском материјалу, а данас су потписани и уговори.

Помоћ у грађевинском материјалу пружена је избеглим лицима која имају боравиште на територији општине Лазаревац, а живе у неадекватним приватним смештајима или су започели изградњу стамбеног објекта, без могућности да га доврше.

Члан Већа општине Лазаревац Катарина Марковић истакла је да је помоћ за интерно расељена лица додељена у износу од милион и 200.000 динара, а за помоћ у грађевинском материјалу за довршавање и адаптацију стамбених објеката издвојено је милион и 650.000 динара. Економско оснаживање подразумевало је додељивање економске помоћи у износу од 800.000 динара. Општина Лазаревац је у сваком од наведених износа учествовала са по 10 посто.

За економско оснаживање четири породице испуниле су дате услове, а за интерно расељена лица њих девет. Помоћ у грађевинском материјалу добило је три породице, колико их је и било пријављених.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *