Едукација о IT сектору у ГО Лазаревац

„Мислимо да је ово прави пут којим Савет за образовање треба да иде“, рекао је председник Савета Марко Мијушковић.

„Знамо шта IT сектор значи модерном времену и да је то делатност која је на неки начин најбрже растућа у свету и да сви људи који чак и у Србији заврше IT сектор могу пронаћи посао. Мислим да је ово битна ствар за младе из Лазаревца како би се упознали и нешто више научили о овој области“.

Дејан Додић из компаније ЕДУКОМ објашњава да се ова компанија бави едукацијом, комуникцијом и консалтингом, посебно у области IT предузетништва.

„На овом предавању пре свега ће бити речи о сигурности овог сектора као и о томе како постати freelancer. То је тренд у свету, па зашто не би био и код нас. Искоришћеност интернета у Србији уопште не заостаје за Европским стандардима и крајем прошле године то је било више од 89%.“

Microsoft  у Лазаревцу

Савет за образовање ГО Лазаревац остварио је важне контакте и у будућности се очекује сарадња са компанијом MICROSOFT,  а која се тиче образовања.

„Мислим да ћемо као Савет за образовање успети да доведемо ову компанију у Лазаревац и да ће неке ствари које изузетно функционишу у неким другим градовима у Србији, мислим пре свега на Војводину, доћи у Лазаревац. Имамо апсолутну подршку од стране општине и верујем да ћемо уз помоћ лазаревачких основних и средњих школа успети да ту замисао реализујемо и доведемо до перфекције“, каже  председник Савета за образовање ГО Лазаревац, Марко Мијушковић.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *