Државни секретар Александар Стефоски посетио Лазаревац

Дом здравља „Др Ђорђе Ковачевић“ и Специјалну болницу за ендемску нефропатију у Лазаревцу, након састанка са представницима општине Лазаревац, данас је обишао државни секретар у Министарству здравља др Александар Стефоски.

Он је истакао да је функционисање ових здравствених установа за време ванредног стања било на највишем нивоу и да су испоштоване све предвиђене мере. Посебно је похвалио рад ванболничког породилишта, о чему сведочи све већи број порођених жена.

Стефоски је подсетио да је град Београд је у протеклом периоду дому здравља доделио два комплет опремљена санитетска и једно путничко возило: „Набављен је и најсавеменији рендген апарат који ће омогућити комплетну дијагностику за све грађане Лазаревца. Моћи ће да се обави консултација са нашим колегама у оквиру клиничких и клиничко-болничких центара, тако да ћемо и на тај начин омогућити да се што пре постави дијагноза. Исто тако смо уложили у опремање и адаптацију сервиса за прање, односно перионице, тако да је направљена по најсавременијим критеријумима, где се поштује црвена и зелена зона одласка веша, доласка, прања, контроле, итд. Укратко речено, задовољни смо радом установе, менаџментом дома здравља, функционисањем руководства општине и наша сарадња је одлична“.

О значају новог рендген апарата говорио је и др Јован Милојевић, директор Дома здравља „Др Ђорђе Ковачевић“, који је рекао да је са њим дијагностика комплетирана. „Захваљујући граду Београду и Градском секретаријату за здравство добили смо најсавременији дигитални рендген апарат који ће бити пуштен у рад за двадесетак дана. Наши пацијенти, али и запослени, имаће бенефите, јер ће доста једноставније долазити до дијагнозе, а биће могуће и консултације са најеминентнијим клиничким стручњацима. Тако ће се уштедети најмање један транспорт ка Београду у току дана због разних консултација које су биле неминовне са садашњом опремом“, рекао је Милојевић.

Председник општине Лазаревац Бојан Синђелић истакао је да је задовољан професионализмом радника дома здравља и запослених у Специјалној болници за ендемску нефропатију током ванредног стања, јер је захваљујући њиховом залагању епидемиолошка ситуација у општини била стабилна, што представља велики успех. Синђелић је нагласио да ће општина Лазаревац помоћи Специјалној болници за ендемску нефропатију донирањем једног возила за превоз дијализних пацијената.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *