Дружење запослених и пензионера ПС Лазаревац

У организацији Струковног удружења „БЕЗБЕДНОСТ“ Лазаревац на Рајцу је организовано целодневно дружење запослених у ПС Лазаревац, као и њихових пензионисаних колега. Окупљени су уживали у обиласку планине и у ручку организованом у Планинарском дому.

Председник удружења Миле Лазаревић поздравио је присутне и том приликом рекао: „Посебно задовољство је данас заједно на једном месту видети окупљене на дружењу полицајце и пензионере. Тако овде имамо и људе који су у пензију отишли пре равно три деценије, када се добар део данашњих полицајаца није још ни родио. Никада нико те људе није позвао и окупио, једноставно би одласком у пензију они губили сваки контакт са дојучерашњом кућом у којој су оставили младост и најбоље године живота. Исправљање те грешке сам осећао као дужност, то ми је био један од главних мотива када сам кренуо у оснивање овог удружења.”

Окупљенима се обратио и начелник ПС, Милан Стефановић, који је и сам члан удружења, као и велика већина запослених у Лазаревцу. Он је пожелео да овакви скупови постану редовни, да се млади и стари сретну у пролеће, симболично баш негде између некадашњег Дана безбедности и садашњег Дана полиције.

У име пензионера на позиву се захвалио Радослав Николић, популарни Деда Раде Селевац, који је изразио њихову јединствену жељу да постану чланови тог удружења и да равноправно учествују у свим будућим активностима.

Струковно удружење „БЕЗБЕДНОСТ“ је основано и делује искључиво у Лазаревцу, у циљу развоја колегијалности и унапређења безбедности у том граду. Окупља запослене у ПС Лазаревац, ВСЈ Лазаревац, пензионисане раднике МУП, а у плану је ширење и на тужилаштво и судове у Лазаревцу.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *