ДРУЖЕЊА КОЈА СТАВЉАЈУ ОСМЕХ НА ЛjЦЕ

Међународни дан особа са инвалидитетом, 3. децембар, у Дечjем културном центру Београд, ове године обележен jе изложбом графика и инклузивном ликовном радионицом коjу су са децом и младима реализовали ликовни педагози лазаревачког удружења ликовних уметника (ЛУЛУ).

Лазaревачко Удружење ликовних уметника – ЛУЛУ  jе поводом дана особа са инвалидитетом организовало ликовне радиoнице и изложбу у Дечиjем културном центру  Београд. Партнери у организациjи су ДКЦБ, ОЦД ЦЕВjТ, а деца из  Центра за смештаj и дневни боравак деце ометене у развоjу Лазаревац, овим поводом посетила су београдски Дечиjи културни центар.

Мекдоналд jе донирао оброке и играчке учесницима. Директор ПД РБ Колубара Милорад Грчић jе одобрио деци превоз, док jе заменик председника општине Боjан Стевић испратио децу и обезбедио им освежење.

Деца са посебним потребама до сада су традиционално имала рекреативне наставе у одмаралиштима организоване и финансиране од стране градске општине, што ове године ниjе био случаj због тешке финансиjске ситуациjе.

Стевић jе овом приликом рекао да се нада да ће општина наредне године бити у могућности да више финансиjски помогне рад ове установе и позвао лазаревачке приватнике да такође, у складу са своjим могућмостима помогну.

Љиљана Милић, дефектолог, истакла jе значаj оваквих излета за кориснике установе.“jзлети су веома су важни за њихову социjализациjу и они им се увек веома радуjу“, рекла jе она.

У приjатноj атмосфери Галериjе, дружили су се деца и млади из Центра за смештаj и дневни боравак деце и омладине ометене у развоjу из Лазаревца, специjалне Основне школе “Нови Београд” и Основне школе „Филип Вишњић”. Радни дан завршен jе шетњом учесника до Мекдоналдса на Теразиjама, где су деца и млади са инвалидитетом наишли на топао приjем запослених и гостиjу.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *