Донација Градској библиотеци Лајковац

“Драго ми је што сам данас овде и што сам у прилици да Градској библиотеци Лајковац уручим стручну литературу, за коју мислим да је потребна свакој библиотеци. У питању су приручници и извештаји из области људских права, демократије и то је заиста једно корисно штиво за студенте економије, социологије, политичких наука, права, а такође и за све ученике који имају предмет грађанско васпитање. Ја сам обишао више земаља Европске уније и боравио сам пар година у Шведској и, као неко ко је из Србије, тамо сам у библиотеци могао да нађем преко 400 књига на свом матерњем језику. С’ обзиром да је Лајковац, као и Србија, увек имао домаћински однос према странцима, надам се да ће тако нешто да заживи и овде”, истакао је том приликом Љајић.

Директорка Градске библиотеке Лајковац, Биљана Несторовић, захвалила се ЦЕВИТ-у и свима који су допринели да ова донација заврши у лајковачкој библиотеци, а председница Савета за националне мањине општине Лајковац, Биљана Гавриловић је истакла да је свака донација у погледу образовања више него добродошла.

“Савет за националне мањине општине Лајковац у потпуности подржава овакве акције невладиних организација. Повећање нивоа образовања води ка томе да се промени однос, пре свега, према ромској заједници и тиме им се отварају нове шансе”, навела је Биљана Гавриловић.

Енес Љајић је додао и да ЦЕВИТ, заједно са својим донаторима, нема намеру да стане на овој донацији и да Градска библиотека Лајковац у наредном периоду може да очекује још стручних књига на језицима националних мањина.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *