Данас је Светски дан Црвеног крста и Црвеног полумесеца

Светски дан Међународног покрета Црвеног крста и Црвеног полумесеца обележава се данас, 8. маја, на дан када је рођен Анри Динан, оснивач овог покрета.

Уз слоган „На овогодишњи Међународни дан Црвеног крста и Црвеног полумесеца #аплаудирајмо за наше волонтере и запослене широм света“ запослени у лазаревачком Црвеном крсту захваљују се свим волонтерима и колегама на труду који свакодневно улажу.

Од проглашења ванредне ситуације до данас Црвени крст Лазаревац је директно пружио помоћ 2.630 лица, волонтери су ангажовани 1.020 пута, локалној заједници је донирао преко 1.935 волонтерских радних сати, а кроз активности и реализацију задатака Црвеног крста Лазаревац пређено је 1.758 километара.

Уз подршку Црвеног крста Србије, а уз донацију УНИЦЕФА, Црвени крст Лазаревац добио је 160 хигијенских пакета који су и даље у дистрибуцији, док је до сада подељено 121 пакет. Тиме је помоћ пружена 581 члану 121 породице, међу којима се налази и 366 беба. Кроз инфо-центар Црвеног крста Лазаревац 203 особе добиле су психолошку помоћ.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *