Дан удружења „Шаран“

 Надметање у пецању на пловак и овај пут је организовано и у сениорској, и у јуниорској конкуренцији, а да неизвесност у свим такмичењима буде већа, побринули су се учесници, чији се број у односу на претходне године прилично повећао .

“Четврту годину за редом организујемо такмичења за Дан удружења лајковачких спортских риболоваца. Ове године имамо доста више и посетилаца, али и учесника. За такмичење у пецању на пловак, и у конкуренцији сениора, и у конкуренцији јуниора, пријавило се по 34 такмичара, а жестока конкуренција је и у надметању за најбољу рибљу чорбу пошто имамо 20 котлића. Награде су доста вредније него претходних година. Поред стандардних пехара, медаља и диплома, најбољи у пецању на пловак у категорији сениора добиће чамац, најбољи у кувању рибље чорбе добиће котлић, а обезбедили смо свим такмичарима који се надмећу у пецању по качкет и мајицу, јуниори ће добити и по штап за пецање, а сви који се такмиче у кувању рибље чорбе добили су по кецељу”, рекао је за Праве новине председник Општинске организације спортских риболоваца “Шаран”, Саша Пивић.

Треће место у такмичењу у пецању на пловак у конкуренцији сениора освојио је Дејан Остојић, други је био Јован Танасијевић, а прво место освојио је Радован Тарић.

“За три сата колико је трајало такмичење, упецао сам укупно 683 грама беле рибе, међу којима има највише кесега и освојио сам чамац. Презадовољан сам, наравно, али ипак морам да нагласим да ми награда није битна већ, пре свега, дружење. Риболовац сам већ 35 година и учествовао сам у овим такмичењима пре 15-20 година, а онда је дошло до застоја у обележавању дана лајковачких риболоваца и заиста ми је драго што је пре пар година та традиција обновљена и што се поново сваке године лепо дружимо”, рекао је Тарић након доделе вредне награде.

Да ивер не пада далеко од кладе, потврдило се и у такмичењу у конкуренцији јуниора, пошто су прва два места освојили син и ћерка овогодишњег најбољег риболовца у конкуренцији сениора, Андреј и Анастасија Тарић, док је треће место заузео Марко Ђорђевић. А према оцени стручне комисије, најбољу рибљу чорбу у недељу су направили Александар Лазић и Бобан Остојић.

“Риболов ми не иде баш, али волим да кувам. Освајао сам већ награде за најбољу рибљу чорбу у другим, претежно мањим местима и селима, где је и конкуренција била слабија, а први пут освајам награду у овако јакој конкуренцији. Као што рекох, волим да кувам и котлић који смо освојили ће нам свакако добро доћи јер ћемо сигурно и убудуће учествовати на такмичењима попут овог”, рекао је за наш лист један од креатора најбоље рибље чорбе, Аца Лазић.

Посебном захвалницом и пригодним поклонима, Општинска организација спортских риболоваца “Шаран” је наградила Милана Јовановића и Новицу Матића, због велике помоћи приликом реновирања риболовачког дома у Лајковцу.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *