Црвени крст Лазаревац прикупио 39 јединица крви

Акција добровољног давалаштва крви Црвеног крста Лазаревац по други пут ове године одржана је у ритејл парку „Стоп шоп“, а ни хладно време није спречило наше суграђане да покажу своју хуманост.

Стручни сарадник за програмске послове Црвеног крста Лазаревац Марко Антонијевић истиче да су спроведене све мере које је прописала Влада Републике Србије – обезбеђене су маске, свим добровољним даваоцима се мери температура и дезинфикују руке. „Без обзира на ситуацију са коронавирусом, број даваоца у јесењем циклусу акција био је исти као и прошле године у том периоду, тако да смо задовољним одзивом грађана“, каже Антонијевић.

На овој акцији крв је по први пута дала и осамнаестогодишња Јефимија Вујошевић, иначе волонтерка Црвеног крста Лазаревац, која је позвала и своје другаре да буду хумани: „Све је протекло у најбољем реду. Ове године због коронавируса акције у школама се нису организовале, тако да је прескочена цела генерација 2002. годиште, којој припадам и ја. Због тога позивам све да дођу и дају крв“.

Црвени крст Лазаревац на акцији одржаној у ритејл парку „Стоп шоп“ прикупио је 39 јединица крви, док се укупно одазвало 45 особа.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *