Брига о члановима синдиката на првом месту

Прошло је годину дана од како је на место председника Независног синдиката полиције – синдикалне групе Лазаревац постављен Петар Лазић, који одлично сарађује са полицијским службеницима и посао обавља са доста успеха. Говорећи за „Праве новине“, Лазић је причао досадашњим активностима синдиката, добијеним донацијама током ванредног стања и будућим плановима.

Колики је изазов бити на позицији председника Независног синдиката полиције – синдикалне групе Лазаревац?

На челу ове синдикалне групе у Лазаревцу сам званично од 11. априла 2019. године и сам посао представља један велики изазов. За ових годину дана стекао сам значајно искуство и знање, научио сам доста синдикалних ствари, а што је најважније, увидео сам проблеме које се односе на полицијски посао.

Колико чланова НСП СГ Лазаревац броји и које они погодности имају?

НСП СГ Лазаревац броји 93 члана и то један велики успех за годину дана мога синдикалног рада, с обзиром да се никада нисам бавио овим послом и да нисам имао искуства. Наше синдикалне групе имају разне погодности на нивоу града Лазаревца, као и на нивоу државе, на пример куповину на административну забрану, одлазак на море или планине уз разне попусте, а организовали смо и бесплатне излете, међу којима је био одлазак на језеро Палић. Ми као једини репрезентативни синдикат у МУП-у имамо могућност да наше чланове шаљемо на рекреацију о трошку синдиката. Наравно, они одаберу датум, а ја као председник синдикалне групе имам право да им у току једне године пишем пет плаћених дана за рекреацију.

Које активности је до сада НСП СГ Лазаревац организовао?

Разне синдикалне активности организоване су за ових годину дана, међу којима је бесплатан тродневни одлазак на Гучу и Палић. Неколико наших чланова, заједно са породицом, отишло је пар дана на Златибор и Тару, као и једнодневне излете на Копаоник и у Темишвар.

Током ванредног стања за ваше чланове сте организовали неколико донација. Шта су они добили?

Откако је уведено вандредно стање организовали смо неколико акција, тј. уз помоћ донација нашим члановима смо поклонили 150 трајних памучних маски, 70 литара течности за суво прање руку и 400 комада хигијенских рукавица. Брига о члановима, посебно у оваквим ванредним околностима, на првом је месту.

Које активности планирате да реализујете у наредном периоду? 

У наредном периоду настављамо, као и до сада, активно да радимо. Припремамо се за спортске игре које ће бити одржане у септембру на нивоу целог Независног синдиката полиције, где ће наши чланови имати право на седам плаћених дана. Такође, даље настављамо са нашим уобичајеним активностима где смо, као и до сада, бесплатно слали наше чланове са породицама на одмор.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *