Биоскоп добио дигитални ласерски пројектор

Центар за културу у Лазаревцу, уз помоћ Филмског центра Србије и општине Лазаревац, набавио је дигитални ласерски пројектор. Пројектор је данас пуштен у рад, а уз претходно набављено филмско платно и савремени звучни систем, лазаревачка публика добила је биоскопску салу која задовољава високе стандарде.

Директорка Центар за културу у Лазаревцу Стела Станишић истакла је да на конкурсу Филмског центра Србије Центар за културу већ годинама уназад добија значајна средства и да је ово била велика инвестиција: „Филмски центар Србије дао је пет милиона, а општина Лазаревац издвојила је још 2,5 милиона за набавку дигиталног ласерског пројектора. Остаје нам још 3Д модулатор и надамо се да ћемо и њега успети у неком краћем року да набавимо“. Председник општине Лазаревац Бојан Синђелић похвалио је рад свих запослених у Центру за културу и позвао све да посете биоскоп.

Први филм који ће бити емитован са новог пројектора је „Небеска тема“, посвећен Влади Дивљану, а филм ће бити приказан вечерас од 19 часова.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *